A rizskása elkészítése egyszerű és gyors, így az egyik legkedveltebb étel, főleg reggelire, mert energiát ad és megalapozza a napunkat.
Gazdag szénhidrátban és rostban, ami hosszan tartó telítettség érzetet nyújt, így könnyebben elhúzódik az első étkezés utáni éhség.
A rizskása variálható az ízesítéssel és a hozzávalókkal is. Sokan hozzáadnak gyümölcsöt, magvakat vagy édesítőt a kása tetejére. Ezzel a kiegészítéssel tovább növelhető a tápanyag- és ízvilág.

Hozzávalók
- 100 g rizsdara
- 3dl növényi tej
- 4 ek. juharszirup
Elkészítés
A tejet, a rizsdarát és a juharszirupot egy lábosba öntjük, és felforraljuk. Körülbelül 10-12 percig kell főzni, hogy a rizsdara megpuhuljon, és elkezdjen kásásodni.
Tálakba öntjük, díszítjük kakaóval, gyümölcsökkel, fahéjjal. Én most fagyasztott erdeigyümölcsöt tettem a tetejére.

Fogyaszthatjuk kedvünkre, hidegen vagy akár melegen is, variálhatunk a díszítéssel, a lényeg, hogy jól essen:-)