Egyszerű, gyors és egészséges étkezésre vágysz? A chia pudingot fogyaszthatjuk reggeliként, de akár napközben is, egy-egy köztes étkezésnek.
A chia a magas Omega-3 zsírsav tartalma miatt került a "superfoodok" közé, de érdemes megjegyeznünk, hogy amennyiben itthon termelt verziókkal akarjuk helyettesíteni, erre minden lehetőségünk adott, hiszen az útifűmaghéj tökéletes erre a célra.
Akárcsak a lenmag, amely több Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ráadásul B1, B6, cink, mangán, folát, magnézium, szelén, és még rostban is gazdag.
A receptet ezúttal chiával készítettem, mert ez volt kéznél, de bátran ajánlom a fent említett alternatívákat is.

Hozzávalók
-
4 ek. chia mag
-
4 dl növényi tej
-
2 ek. méz
-
gyümölcs és magvak a díszítéshez
Elkészítés
A növényi tejet egy tálba öntjük.
Hozzáadjuk a chia magot és a mézet.

Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük
3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is.
Ha összeállt, és a magok jól megszívták
magukat a tejjel, fogyaszthatjuk is.

Ízlés szerint dekorálhatjuk gyümölcsökkel,
magvakkal. Én most banánnal és pekándióval díszítettem.
Fogyasszák egészséggel!
Fotók, recept: Parrag Zsófia