Az erdeigyümölcsök intenzív íze tökéletesen kiegészíti a lágy és selymes túrógombócokat, így egy olyan ételt készíthetünk, amely mindenki számára különleges és ínycsiklandó lesz.
Készítsd el ezt az eredeti és könnyű receptet otthon, hogy
családodat és barátaidat is lenyűgözd!
Hozzávalók
Erdeigyümölcs-krémleves
500 g vegyes erdei gyümölcs (pl. eper, málna, ribizli,
szeder)
100 g cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
200 ml tejszín
500 ml víz
Túrógombócokhoz
250 g túró
50 g reszelt kókusz
1 evőkanál cukor
Csipet só
Elkészítés
Erdeigyümölcs-krémleves
Keverd össze egy közepes lábasban a vegyes erdeigyümölcsöket és a cukrot. Öntsd hozzá a vizet, majd tedd a lábast a tűzhelyre közepes
lángon. Forrald fel az elegyet, majd csökkentsd a lángot és főzd
további 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak, és a leves kissé
besűrűsödik.
Egy kis tálban keverd össze a pudingport néhány evőkanál
vízzel, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 2-3 percig, amíg teljesen be
nem sűrűsödik.
Végül öntsd hozzá a tejszínt, és főzd további 1-2 percig.
Ezután vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni, majd turmixold össze.
Túrógombócok
Egy tálban keverd össze a túrót, a reszelt kókuszt, a cukrot
és a csipet sót, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha a tészta túl lágy, adj hozzá még egy kis reszelt kókuszt,
hogy könnyebben formázható legyen. Formálj a masszából kis gombócokat, és tedd félre.
Tálalás
A már kész gyümölcskrémlevest tálald egy mély tálban vagy
leveses tányérokban. Tedd bele a túrógombócokat a levesbe. Én még
marcipánkockákat is adtam hozzá, hogy feldobjam az ízeket. Ha van kedved,
próbáld ki te is!
Jó étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi