Egy krémes, hűsítő desszert, ami laktózmentesen is mennyei? Igen! Ez a citromos finomság frissítő ízével és habkönnyű állagával garantált kedvenc lesz. Akár otthonra, akár vendégségbe készíted el. A legjobb pedig, hogy villámgyorsan elkészül, de még gyorsabban elfogy!
Hozzávalók
250
g laktózmentes mascarpone
200
ml laktózmentes habtejszín
2-3
evőkanál méz
1
nagyobb bio citrom reszelt héja + leve
kb.
12 db laktózmentes babapiskóta

Elkészítés
Keverj
össze 1 dl vizet egy evőkanál mézzel és 1/2 citrom levével. Ha szereted, egy kis
reszelt héjat is tehetsz bele. Melegítsd langyosra, hogy a méz feloldódjon. A
mascarponét keverd el a maradék citrom levével, héjával, és a maradék mézzel. A
tejszínt verd habbá, majd óvatosan forgasd bele a citromos mascarponéba.
Krémes, habos állagú legyen.

Mártsd a babapiskótákat gyorsan a citromos
szirupba (ne ázzanak el). Egy tál vagy poharak aljára tegyél egy réteg
piskótát, majd egy réteg citromos krémet. Ismételd, amíg elfogynak az
alapanyagok. A tetejére krém kerüljön.

Legalább 2-3 órára (vagy akár egy
éjszakára) tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
Tetejét szórd meg reszelt citromhéjjal, díszítsd mentalevéllel, citromszelettel
vagy tört babapiskótával.
Jó nassolást kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi