Parrag Zsófi ezúttal egy egyszerű recepetet hozott, amely garantáltan kicsik és nagyok kedvence lesz.
A batáta ropogós, kiváló
alternatíva a hagyományos snack-ek helyett, amely nem csak ízletes, de
egészséges is. Az édesburgonya tápanyagtartalmával és rostokban gazdag
jellegével kiemelkedik a ropogósok közül.
Hozzávalók
1 közepes méretű édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál füstölt paprika
1/2 teáskanál só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
(180 fokra légkeverés esetén), közben készíts elő egy sütőpapírral
bélelt tepsit.
Hámozd meg az édesburgonyát, majd
vágd vékony hasábokra. Fontos, hogy mindegyik szelet azonos vastagságú legyen,
hogy egyenletesen süljenek.
Egy tálban keverd össze az
olívaolajat, a füstölt paprikát, és a sót. Forgasd be az édesburgonya darabokat
a fűszeres olajkeverékben, ügyelve arra, hogy mindegyik szelet jól be legyen
vonva.
Helyezd el az édesburgonyákat
egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsiben. Ügyelj arra, hogy ne fedjék
egymást.
Süsd, előmelegített sütőben
körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek.
Időnként forgasd meg őket. Miután elkészültek, hagyd őket
kicsit hűlni, majd tálald őket kedvenc mártogatósóddal vagy szószoddal.
Én fokhagymás-tejfölös
mártogatóst csináltam hozzá, de lehet akár cheddar-szószt, vagy avokádókrémet
is fogyasztani mellé.
A vendégek elismerése nem marad el:-)
Recept, fotók: Parrag Zsófi